Ugrás a tartalomra

Hírolvasó

Válasz Kocsis Máté polgármesternek

Drogriporter - cs, 2015/04/16 - 11:30

Kocsis Máté polgármester indulatos levelet küldött, amelyben azzal vádol, hogy elferdítjük a tényeket. Alább olvashatjátok a válaszunkat, döntsétek el ti, hogy ki állít valótlanságokat! 

Hírek és aktualitásokÁrtalomcsökkentésMagyar drogpolitikaTűcsere dossziéHighlight

Drogfogyasztói szobák nyílnak Franciaországban

Drogriporter - p, 2015/04/10 - 09:38

A Nemzetgyűlés megszavazta, hogy a következő években Párizsban, Bordeaux-ban és Strasbourgban kísérleti jelleggel, felügyelt drogfogyasztói szobák működjenek

Hírek és aktualitásokÁrtalomcsökkentés

Mit tudunk a most betiltott 6 új drogról?

Drogriporter - k, 2015/04/07 - 17:08

Az Emberi Erőforrások Minisztere 6 új anyagot helyezett rendeleti úton az új pszichoaktív anyagok listájára (ún. C-lista). Vajon mit tudunk ezekről az anyagokról?

Blog

Segítők: Felépülés egy szermentes addikt támogatásával

Drogriporter - k, 2015/04/07 - 08:57

Bajzáth Sándor felépülő függő, szenvedélybeteg-segítő, aki drog, alkohol, játék, kapcsolati vagy egyéb függőségi problémával és életvezetési elakadásokkal küzdőknek nyújt segítséget, emellett alkohol- és drogfüggők hozzátartozóival is foglalkozik

Hírek és aktualitások

Segítők: Party Service a Dürer kertben

Drogriporter - sze, 2015/04/01 - 13:44

Egy kisfilmnek köszönhetően figyeltünk fel a zuglói szórakozóhelyen üzemeltetett szolgáltatásra. A programkoordinátorral és a film készítőjével elbeszélgetve kiderült, hogy a PS nem kapcsolódik szorosan az elektronikus zenei kultúrához, így a bulizók számára újszerű, de máris kívánatos a party service jelenléte.

Hírek és aktualitásokHighlight

Erősödik az európai gyógyászati kannabisz mozgalom?

Drogriporter - k, 2015/03/31 - 11:46
Kutatók és gyógyászati kannabisz páciensek találkoztak a prágai Gyógyászati Kannabisz Konferencián, hogy megvitassák a terület legfrissebb fejleményeit. A Drogriporter vendégszerzője, Iga Jeziorska két aktivistát interjúvolt meg, akik közreműködtek az újonnan alakult Nemzetközi Gyógyászati Kannabisz Páciensek Szövetségének (IMCPC) létrehozásában. Hírek és aktualitásokEurópai Drogpolitikai Kezdeményezés (EDPI)

A szintetikus kannabisz hatása eltörpül az eredeti növény hatása mellett

Drogriporter - k, 2015/03/24 - 16:23

Izraeli kutatók szerint a növényből készített kivonatok jobban működnek, mint a szintetizált, egyetlen molekulát tartalmazó gyógyszerek. Vendégszerzőnk összefoglalja a kutatás eredményeit. 

Hírek és aktualitások

Drogügyi Pillanatkép – kerekasztal beszélgetés az ELTE-ÁJK-n

Drogriporter - k, 2015/03/24 - 13:35

Az ártalomcsökkentést és a prevenciót épp a dizájner drogok térhódítása idején építik le, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk. A beszélgetők a helyzetelemzés mellett javaslatokat is tettek a jövőre nézve.

Hírek és aktualitásokTASZ Filmdizájner drogokMagyar drogpolitika

Mentális egészség pszichedelikumokkal?

Drogriporter - cs, 2015/03/19 - 11:31

Egy frissen megjelent tanulmány szerint a pszichedelikus drogok fogyasztói ritkábban szenvednek mentális problémáktól, mint az egyéb kábítószerek használói. Vendégszerzőnk, Szigeti Balázs felhívja a figyelmet a kutatás korlátaira és a további vizsgálatok szükségességére.

Hírek és aktualitásokPszichedelikus gyógyászat

Segítők: DÁT2 Psy Help – Ártalomcsökkentés partiszíntéren

Drogriporter - k, 2015/03/17 - 11:26

Sorozatunk második részében a DÁT2 Psy Help „party service” típusú ártalomcsökkentő szolgáltatás működését ismerteti a program egyik koordinátora, Gén. 

Hírek és aktualitásokÁrtalomcsökkentés

Nyílt levél a Fővárosi Önkormányzat képviselőinek

Drogriporter - h, 2015/03/16 - 13:29

A tűcserék bezárása miatt előállt krízishelyzetet nem tudja egyetlen önkormányzat megoldani, egységes fővárosi fellépésre van szükség. A drogprevencióval, terápiával, rehabilitációval és ártalomcsökentéssel foglalkozó szakemberek érdekvédelmét ellátó ernyőszervezetek nyílt levelet (PDF) küldtek a Fővárosi Önkormányzat képviselőinek. 

Hírek és aktualitásokÁrtalomcsökkentésMagyar drogpolitika

Javuló droghelyzet a Józsefvárosban?

Drogriporter - cs, 2015/03/12 - 12:06
Az MNO cikke szerint a Kék Pont távozása óta kevesebb az eldobott tű, nyugodtabb a lakosság. A kerületből elüldözött tűcsere szolgáltató nem látja ilyen rózsásan a helyzetet. Az alapítvány kommunikációs igazgatója, Barna Erika válaszolt kérdéseinkre.
 Hírek és aktualitásokÁrtalomcsökkentésdizájner drogokMagyar drogpolitikaHighlight

Drogügybe keveredett, lemondott a holland igazságügyi miniszter

Drogriporter - k, 2015/03/10 - 14:04

Ivo Opstelten épp a szigorú kannabisz-ellenes politika éllovasaként vált ismertté

BlogHírek és aktualitások

A német zöldek legalizálnák a füvet

Drogriporter - cs, 2015/03/05 - 08:27

Ezért törvénytervezetet készítettek, ami a felnőttek számára legálissá tenné a kannabisz fogyasztását, és 2 milliárdos adóbevételt hozna az államkasszának. Vajon az LMP és a PM mikor követik őket?

BlogLegalizáció

Időutazás: bezárt a főváros legrégebbi tűcseréje

Drogriporter - cs, 2015/02/26 - 10:20

A 2000-es évek elején azt gondoltuk, hogy véget értek azok az idők, amikor a tűcsere programoknak a puszta létezésükért kell küzdeniük. Tévedtünk. Újra eljöttek a 90-es évek. Nézd meg az alábbi videónkat a 13. kerületi tűcsere program bezárásáról!

BlogHírek és aktualitásokTASZ FilmÁrtalomcsökkentésMagyar drogpolitikaTűcsere dosszié

Alaszka is legalizálta a kannabiszt

Drogriporter - sze, 2015/02/25 - 15:25

A 21 éven felüliek 1 uncia (kb. 28 gramm) marihuánát tarthatnak maguknál és 6 tő palántát nevelhetnek otthonukban. A nyilvános használat továbbra is tiltott marad, fűboltok pedig csak jövőre nyithatnak.

BlogHírek és aktualitásokLegalizációHighlight

Ștefan Iancu: Dizájner drogok illegális kereskedelme Romániában

Drogriporter - cs, 2015/02/19 - 17:23

A betiltott dizájner drogok nem tűntek el, de kereskedelmük a föld alá szorult - szó szerint. Vendégszerzőnk, Ștefan Iancu írása az új pszichoaktív szerek aktuális helyzetéről Romániában.

Hírek és aktualitásokdizájner drogokEurópai Drogpolitikai Kezdeményezés (EDPI)

Okoz-e közlekedési baleseteket a fűszívás?

Drogriporter - cs, 2015/02/19 - 10:20

Az eddigi legalaposabb tudományos vizsgálat az alkohollal ellentétben nem talált jelentős összefüggést a kannabisz fogyasztása és a közlekedési balesetek elkövetése között, azonban a sofőröket továbbra is arra intik, hogy csak józanul üljenek a volán mögé.

BlogHírek és aktualitások

A Skunk-mítosz visszatér

Drogriporter - k, 2015/02/17 - 15:49

Egy félrevezetően tálalt kutatásnak köszönhetően a tudomány képviselői és a média karöltve terjesztik a tévinformációt a szupererős kannabisz paranoiát keltő hatásáról

BlogHírek és aktualitásokKannabisz-Szkizofrénia dosszié

A szcientológusok beszivárognak az iskolákba

Drogriporter - v, 2015/02/15 - 22:30

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közérdekű adatkérésen alapuló jelentést tett közzé, amely bemutatja, hogyan próbálnak befolyást szerezni a szcientológusok a drogterápia és a drogprevenció álarca alatt.

Hírek és aktualitásokDrogprevencióMagyar drogpolitikaHighlight
Tartalom átvétel