Ugrás a tartalomra

Hírolvasó

Segítők: Józan Babák Klub

Drogriporter - h, 2015/05/18 - 10:23

Megindító kisdokumentumfilm készült a droghasználó várandós nők számára szolgáltatást nyújtó Józan Babák Klubról. A szerkesztő-riporterrel, Bíró Borival beszélgettünk a film létrejöttének körülményeiről.

Hírek és aktualitásokHighlight

Egerek és emberek – beszélgetés Dr. Katona Istvánnal

Drogriporter - k, 2015/05/12 - 09:21

A neurobiológussal az MTA-KOKI friss kutatása kapcsán beszélgettünk arról, hogy a rendszeres kannabiszfogyasztás modellezhető-e THC-val injektált egerekkel, de szóba került a drogpolitika és a gyógyászati kannabisz is.

Hírek és aktualitások

Segítők: ArtEra Alapítvány

Drogriporter - p, 2015/05/08 - 09:19

Rövid időn belül bezárásra kényszerült Budapest két legnagyobb tűcsere szolgáltatója. Az intézkedések az ellátásban keletkezett űr mellett bizonytalanságot is hagytak maguk után. Segítők sorozatunkban az ArtEra Alapítvány vezetőjével, Puy Tamással beszélgettünk és hamar kiderült, hogy a szervezet tevékenysége messze túlnyúlik a tűcserén, annak hiányában viszont le is húzhatnák a rolót.

Hírek és aktualitásokÁrtalomcsökkentésdizájner drogok

Féligazságok a drogokról

Drogriporter - sze, 2015/05/06 - 09:44

A szcientológusok új drogellenes videókkal jelentkeztek, ám az eszmeiség a régi: a fiatalság elrettentése szélsőséges történetekkel, valótlan állításokkal fűszerezve. Vajon működik a módszer?

MédiamonitorSzcientológia dosszié

Duplájára nőtt a hepatitis C fertőzött drogfogyasztók aránya Budapesten

Drogriporter - sze, 2015/05/06 - 07:21

A TASZ birtokába került adatok szerint 2011 és 2014 között közel kétszeresére nőtt a hepatitis C vírussal fertőzött drogfogyasztók száma Budapesten. Immár bizonyosságot nyert, hogy nem puszta riogatás a tűcserék korlátozása kapcsán járványveszélyről beszélni, mint Kocsis Máté állítja, hanem kegyetlen valóság.

Hírek és aktualitásokÁrtalomcsökkentésMagyar drogpolitikaTűcsere dossziéHighlight

A Kábítószerügyi Tanács tárgyalta a szcientológusok nyomulását

Drogriporter - k, 2015/05/05 - 15:58

A Kábítószerügyi Tanács hétfői ülésén kiderült, hogy a minisztérium nem véleményezte a józsefvárosi drogstratégiát, a börtönökben egyre súlyosabb a droghelyzet, a kormány májusban tárgyalja a drogügyi cselekvési tervet és a szcientológusok még mindig az iskolákban vannak. 

Hírek és aktualitásokÁrtalomcsökkentésMagyar drogpolitika

A kajakosok nyilvános megszégyenítéséről

Drogriporter - h, 2015/05/04 - 20:27

Kevés értelmetlenebb dolgot tudok elképzelni, mint a sportolók szúrópróbaszerű drogtesztelése. Megbélyegzéssel és elrettentéssel nem lehet visszaszorítani a drogfogyasztást.

Blog

Titkolja az állam, hogy mik a kábítószerek kockázatai

Drogriporter - h, 2015/05/04 - 20:24

Szerettük volna megismerni azokat a szakértői véleményeket, amelyek alapján új drogokat vettek fel a kábítószer-listára Magyarországon. Az Országos Addiktológiai Centrum megtagadta a választ, arra hivatkozva, hogy a nyilvánosság “a szakmai álláspontok szabad kifejtését veszélyeztetné”. Bírósághoz fordultunk.

Gyógyászati kannabisz fájdalomra és görcsoldásra

Drogriporter - sze, 2015/04/29 - 08:40

Egy gerincsérült ügyfelünk azt sürgeti, hogy a betegek itthon is hozzáférhessenek a kannabiszhoz gyógyászati célból

Hírek és aktualitásokHighlight

Kannabidiol a gyógyászatban: kérdések és válaszok

Drogriporter - h, 2015/04/27 - 14:25

Egyre gyakrabban lehet hallani az epilepsziával küzdő gyermekek szüleinek körében egy új termékről, CBD-olajról, amely egyes esetekben a receptre kapható gyógyszereknél eredményesebben csillapította a betegek rohamait. Az alábbi összeállítást azoknak a szülőknek készítettük, akik szeretnének többet megtudni róla!

BlogPszichedelikus gyógyászat

Kannabisszal a gyermekkori epilepszia ellen

Drogriporter - szo, 2015/04/25 - 11:27

Nem is gondolnád, miből készítik a gyermekkori epilepszia tüneteit enyhítő gyógyszert: kannabiszból. De a gyerekek mégsem tépnek be tőle, olvasd el miért!

BlogPszichedelikus gyógyászat

Engem két pohár bor sokkal jobb kedvre derít, mint egy füves cigi (Ajánló - Cink)

Drogriporter - sze, 2015/04/22 - 09:48

Vajon miért vonakodnak a magyar zenészek coming outolni a droghasználatukról még ma is? És milyen nyilatkozatok hangzottak el eddig? Presser vallomása apropóján a Cink utánajárt a témának.

MédiamonitorHighlight

A felelősségteljes füvezés alapelvei

Drogriporter - szo, 2015/04/18 - 08:48

Az egyik legrégibb legalizációért küzdő amerikai szervezet, a NORML aktivistájának tanácsai a felelősségteljes fűfogyasztáshoz - avagy változassuk meg a társadalomban a kannabisz-fogyasztókról élő sztereotíp képet!

BlogÁrtalomcsökkentésLegalizáció

Válasz Kocsis Máté polgármesternek

Drogriporter - cs, 2015/04/16 - 11:30

Kocsis Máté polgármester indulatos levelet küldött, amelyben azzal vádol, hogy elferdítjük a tényeket. Alább olvashatjátok a válaszunkat, döntsétek el ti, hogy ki állít valótlanságokat! 

Hírek és aktualitásokÁrtalomcsökkentésMagyar drogpolitikaTűcsere dosszié

Drogfogyasztói szobák nyílnak Franciaországban

Drogriporter - p, 2015/04/10 - 09:38

A Nemzetgyűlés megszavazta, hogy a következő években Párizsban, Bordeaux-ban és Strasbourgban kísérleti jelleggel, felügyelt drogfogyasztói szobák működjenek

Hírek és aktualitásokÁrtalomcsökkentés

Mit tudunk a most betiltott 6 új drogról?

Drogriporter - k, 2015/04/07 - 17:08

Az Emberi Erőforrások Minisztere 6 új anyagot helyezett rendeleti úton az új pszichoaktív anyagok listájára (ún. C-lista). Vajon mit tudunk ezekről az anyagokról?

Blog

Segítők: Felépülés egy szermentes addikt támogatásával

Drogriporter - k, 2015/04/07 - 08:57

Bajzáth Sándor felépülő függő, szenvedélybeteg-segítő, aki drog, alkohol, játék, kapcsolati vagy egyéb függőségi problémával és életvezetési elakadásokkal küzdőknek nyújt segítséget, emellett alkohol- és drogfüggők hozzátartozóival is foglalkozik

Hírek és aktualitások

Segítők: Party Service a Dürer kertben

Drogriporter - sze, 2015/04/01 - 13:44

Egy kisfilmnek köszönhetően figyeltünk fel a zuglói szórakozóhelyen üzemeltetett szolgáltatásra. A programkoordinátorral és a film készítőjével elbeszélgetve kiderült, hogy a PS nem kapcsolódik szorosan az elektronikus zenei kultúrához, így a bulizók számára újszerű, de máris kívánatos a party service jelenléte.

Hírek és aktualitásokHighlight

Erősödik az európai gyógyászati kannabisz mozgalom?

Drogriporter - k, 2015/03/31 - 11:46
Kutatók és gyógyászati kannabisz páciensek találkoztak a prágai Gyógyászati Kannabisz Konferencián, hogy megvitassák a terület legfrissebb fejleményeit. A Drogriporter vendégszerzője, Iga Jeziorska két aktivistát interjúvolt meg, akik közreműködtek az újonnan alakult Nemzetközi Gyógyászati Kannabisz Páciensek Szövetségének (IMCPC) létrehozásában. Hírek és aktualitásokEurópai Drogpolitikai Kezdeményezés (EDPI)

A szintetikus kannabisz hatása eltörpül az eredeti növény hatása mellett

Drogriporter - k, 2015/03/24 - 16:23

Izraeli kutatók szerint a növényből készített kivonatok jobban működnek, mint a szintetizált, egyetlen molekulát tartalmazó gyógyszerek. Vendégszerzőnk összefoglalja a kutatás eredményeit. 

Hírek és aktualitások
Tartalom átvétel